ALTIN 2.496,42
DOLAR 32,5631
EURO 34,7032
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

CDT Bilgi Teknolojileri İNNOVAT’a destek veriyor

06.07.2017
A+
A-

Türkiye’de şu ana dek çok fazla örneği olmayan ve benzerine az rastlanan çip tasarımı çalışmaları için TÜBİTAK’tan proje desteği alan iNNOVAT, CDT Bilgi Teknolojileri’nin desteğiyle Mentor Graphics’in devre tasarım ve doğrulama konularında en gelişmiş ürünlerini kullanmayı tercih etti

CDT Bilgi Teknolojileri İNNOVAT’a destek veriyor

CDT Bilgi Teknolojileri İNNOVAT’a destek veriyor

Türkiye’de şu ana dek çok fazla örneği olmayan ve benzerine az rastlanan çip tasarımı çalışmaları için TÜBİTAK’tan proje desteği alan iNNOVAT, CDT Bilgi Teknolojileri’nin desteğiyle Mentor Graphics’in devre tasarım ve doğrulama konularında en gelişmiş ürünlerini kullanmayı tercih etti.

Elektronik tasarım otomasyonu çözümleri ve danışmanlık hizmetleri ile dikkat çeken işlere imza atan CDT Bilgi Teknolojileri, ülkemizde teknolojik olarak ihtiyaç duyulan yüksek performanslı silikon çip üretiminin tasarım ve üretimini hedef alan bir girişim olan iNNOVAT’a sunduğu ürünlerle firmanın verimliliğini 5 kat arttırdı.

iNNOVAT Teknoloji Genel Müdürü Hakan Doğan, daha az yer kaplayan, daha az güç tüketen ve daha az soğutma ihtiyacı olan entegre devre elemanı temelli bir çözüm için gerçekleştirilen çalışmaların süreciyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda proje tanımlama evresinden sonra projenin fizibilitesi ve yapılabilirliğinin incelenmesi gerekir. Bu genelde 2-3 aylık bir evredir ve eş zamanlı olarak ürün isterleri de çıkarılır. Bu ilk evreden sonra gerekli tasarım faaliyetlerinin başlamasıyla bilgisayar destekli tasarım ve doğrulama çözümlerine ihtiyaç duyulur. Projede konsept ve sistem tasarımından, devre tasarımına geçiş evresi olarak tanımladığımız bu aşamada Mentor Graphics Türkiye distribütörü CDT Bilgi Teknolojileri ile işbirliği yaptık ve devre doğrulama konusunda en gelişmiş ürünleri Pyxis, Eldo ve Calibre’yi kullanarak tasarım girişi, işlevsel ve fiziksel doğrulama süreçlerini başarıyla gerçekleştirdik. Verimliliğimizi 5 kat arttıran Pyxis, Eldo ve Calibre bizim işimizin kalbi konumunda ve bizim için hayati önem taşıyan bu ürün grubu sayesinde ilk testlerimizden çok olumlu sonuçlar aldık.”

EDA (electronic design automation) yazılımı hizmeti sunan bir firmanın müşterilerine sunması gereken desteklerin önemine de değinen Doğan, aşağıdaki bilgileri verdi:

“EDA yazılımlarını kullanırken karşılaşılan en önemli sorun tasarım sırasında anlaşılamayan hataların çıkması. Forum sitelerinde bu sıkıntıya çok değinildiğini ve bu sorunlarla karşılaşmış tasarımcıların çözüm yollarını listelediğini görüyoruz. Bu yönden EDA yazılımı firmasının böyle forumları kurup yönetmesi ve gerçek zamanlı cevaplar yazarak bir kütüphane oluşturması çok faydalı. Bunun yanında güncellemelerin zamanlı bir şekilde ulaştırılması, teknik destek hattı gibi hizmetler de kritik önem taşıyor. İyi ve faydalı bir yerel hizmet sağlamak adına yazılımlardan çok iyi anlayan çalışanlarının bulunması da yazılım firmasının merkezi ile iletişime geçmek istendiğinde ortaya çıkan zaman farkını ortadan kaldırarak ihtiyaç duyulan desteğin anında sağlanması imkânını sunuyor.”

Proje sürecinde, yatırım ve destek konusunda da çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirten Doğan, bu sorunları şöyle anlattı:

“Uzun vadeli ve riskli projelere yatırımcılar sıcak bakmıyorlar ve çekimser kalıyorlar. Biz de yatırım ve destek konusunda karşılaştığımız sıkıntıları devlet teşvikleriyle gidermeye çalışıyoruz. Bizim gibi geliri olmayan ve ileri teknoloji üreten firmalar için devlet teşvikleri çok önemli. Öngörülemeyen durumlar sonucunda bu teşviklerin kesintiye uğramasıyla çalışmalarımızı kendi imkânlarımızla sürdürmek durumunda kalıyoruz, zorlanıyoruz ancak sonuçlandırmamız gereken projenin sorumluluğunu bırakamıyoruz.”

Tüm testlerin başarıyla gerçekleştirilip projenin tamamlanmasıyla ilk hedeflerinin devamlı bir müşteri edinmek olduğunu sözlerine ekleyen Doğan, sonraki aşamada da ürün portföyünü genişletmek amacıyla yeni bir proje tanımlama, test, üretim sürecine gireceklerini belirterek sözlerini tamamladı.

iNNOVAT ile gerçekleştirilen çalışma hakkında CDT Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Alpay Göğüş şunları söyledi:

“iNNOVAT bünyesinde barındırdığı ileri seviye silikon çip tasarımı süreçlerini devam ettirdiği projelerinde başarıyla uygulamaktadır. Başlı başına bu girişim bile, şu günlerde ihtiyaç duyduğumuz bu sektördeki know-how bilgisinin ülkemizde kullanılıyor olması bakımından çok anlamlıdır. Akademik ve sinai sektörlerde elde ettikleri değerli bilgi ve tecrübeleri kendi gayretleriyle bu ülke için bir değer üretmek için kullanmaları ve bu süreçte gerçekten iddialı ve kendini kanıtlamış Mentor Graphics çözümleri kullanmaları ayrıca bizi memnun etmiştir. Bu tür karmaşık yazılımların yerel desteği olması çok önemli bir unsurdur. Bu anlamda, CDT olarak bu avantajımızı kullanarak iNNOVAT için EDA yazılım çözüm sağlayıcısı olmak ise bizim için bir başarı hikâyesidir.”

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.