ALTIN 2.324,95
DOLAR 32,3594
EURO 34,9694
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Plastiğin otomotiv sektöründeki etkisi artacak

01.04.2017
A+
A-
Plastiğin otomotiv sektöründeki etkisi artacak

Plastiğin otomotiv sektöründeki etkisi artacak

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy, plastik sektörü ve otomotiv sektörü ilişkisini yorumladı.

PLASFED Başkanı Aksoy, sektör hakkında şunları söyledi:

“Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üretim kapasitesine sahip Türkiye plastik sektörünün ürün verdiği ana sanayi kollarından biri olan ve güçlü bir ilişki içinde olduğu otomotiv sektörü, bu yüksek üretim kapasitesi içinde önemli bir yer tutuyor.

Otomotivde kullanılan plastiklerin toplam plastik tüketimi içindeki payı yüzde 3,5 – 4,5 aralığında değişiyor. Dahil oldukları her üründe maliyetleri düşüren, ağırlığı azaltan, sunduğu çevreci katkılar ve enerji verimliliği nedeniyle bugün çağdaş otomobillerin ağırlığının yüzde 15’i plastik malzemelerden oluşuyor. Plastikler, çoktan yolcu-sürücü kabininden kaput altı parçalara geçti, kullanım payı da her geçen gün artıyor. Daha da artacak, çünkü tüm dünyada özellikle verimlilik ve çevreye duyarlılık, endüstriyel ürünlerin ana unsuru…  Başta otomobiller olmak üzere bütün ülkelerde AR-GE birimleri ve tasarımcılar,  taşıt araçlarının ağırlığını düşürmek, daha az yakıtla daha verimli taşıtlar üretmek ve en önemlisi çevreye duyarlı araçlar yapmak için plastiğe dört elle sarılıyor. Dolayısıyla, hibrit ve elektrikli otomobiller dahil, plastiklerin otomotiv sektöründe gelecekte de çok daha fazla yer tutacağı kesin.

Plastik malzemeler, her iki konuda da muadillerine göre kıyas kabul etmeyecek üstün özelliklere sahip. Otomotiv sektöründe, plastik malzemelerin özellikle performans ve karbon salımı açısından çevresel olarak sağladığı benzersiz avantajları, aslında her şey demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Plastik malzemeler ve ürünler, otomotiv sektörü için sadece girdi ve yarı mamul değil; daha hafif, daha dayanıklı, daha ucuz olmasının yanı sıra kolay şekillendirilmesi, aynı zamanda ürünü güzelleştiren, estetik olarak daha farklı, özgür tasarımlara olanak sağlaması da ayrı avantajlar sağlıyor.

Türkiye plastik sektörü, her çeşit otomotiv ve taşıt araçlarında yeni üretim ve yedek parça-yenileme alanları dahil her türlü talebini ürün geliştirme, alternatif çözüm ve malzeme üretme, tasarım kabiliyetlerine sahip. Sektörde faaliyet gösteren plastik sanayicilerimiz, kalite ve teknolojik seviye, ölçek büyüklüğü ve rekabetçi gücüyle birleştiğinde, otomotiv sektörünün sürdürülebilir büyümesine daimi olarak katkı verebilecek gücü taşıyor. AR-GE faaliyetleriyle inovatif ürün sunabilmemiz sayesinde; otomotiv sektörünün rekabet gücüne, firmaların esnekliğine ve ürünlerinin fonksiyonel olmasına pozitif katkı veriyoruz. Yerli otomobil dahil her türlü taşıt aracının AR-GE faaliyetlerinde aktif rol almaya ve üretimine, otomotiv sektörümüzün bu alandaki hemen her talebini karşılamaya hazırız; otomobil tasarımcılarımızı daha fazla plastik malzeme kullanmaya çağırıyoruz.

Plastik sanayi, otomotiv sektörü de başta olmak üzere diğer tüm sektörlere mamul ve yarı mamul veren sektörlerin başında geliyor. Dolayısıyla ülkemiz büyümesinin ve talebinin dalgalı seyri ile toplam sanayi mamullerindeki ihracat kayıpları, bize diğer sektörler kanalından da kısmi olarak negatif etki taşıdı.”

 

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.