ALTIN 2.475,69
DOLAR 32,4985
EURO 34,8273
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Hafif Yağmurlu

Asrın projesi hizmete açıldı

20.12.2016
A+
A-

Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve çok sayıda yabancı konuğun katılımıyla hizmete açıldı

Asrın projesi hizmete açıldı

Asrın projesi hizmete açıldı

Asya ile Avrupa kıtasını deniz tabanının altından karayoluyla birleştirecek Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda yabancı konuğun katılımıyla hizmete açıldı.

Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi açılışına başlandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

*Kıtaları birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin İstanbul’umuza ve Türkiye’mize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ GELİŞMEYE DEVAM EDECEK

*Dün gece Rusya’nın Ankara Büyükelçisi hayatını kaybetti. Terör bir kez daha alçak yüzünü gösterdi. Bu olay Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik alçak bir provokasyondur.

*Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın Türkiye Rusya ilişkileri gelişmeye devam edecek. Dostlukları arttırma, düşmanlıkları azaltma yönünde çalışmalarına liderimiz, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde devam edeceğiz.

EN BÜYÜK HAYALLERDEN BİRİYDİ

*Her şey insanımızın hayatını kolaylaştırmak için dedik ve yola çıktık. Avrasya Tüneli de en büyük hayallerimizden biriydi. Marmaray gibi, Yavuz Sultan ve Osmangazi köprüleri gibi hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürerek bugünlere geldik. Açtığımız her eser, yürüttüğümüz her hizmet bu toprakların hakkı olan aziz milletimiz içindir.

DOSTLUĞU ÖN PLANDA TUTACAĞIZ

*Türkiye’nin büyüme azmini Allah’ın azmiyle hiçbir şer güç durduramayacaktır. Şeytani tuzaklarla kan dökenler, can alanlar Türkiye’yi insani değerlerden, hukuk devletinden asla vazgeçiremeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye adalet çizgisinden sapmayacak.

*Bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler. Dış ilişkilerimizde dostluğu, güveni ön planda tutacağız. Terör nereden gelirse gelsin sonuna kadar mücadele edeceğiz. Dünkü olayı da lanetle kınıyoruz ancak bu olayı yapanlar, bu çarpık zihniyetli sapkınlar asla ve asla amaçlarına erişemeyecekler.

AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

*İnşallah yeni havalimanımızı (3. Havalimanı) 2018’in şubat ayında, 26 Şubat’ında devreye almış olacağız.

AÇILIŞ ÖNCESİ YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Avrasya Tüneli açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın katılımıyla gerçekleştiriliyor. Tünelin Yenikapı’daki girişinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile vatandaşlar katılıyor.

Avrasya Tüneli’nin açılışının yapılacağı Kumkapı mevkiinde polis, yoğun güvenlik önlemleri aldı. Helikopter destekli önlemler kapsamında deniz polisi de hazır bekletildi. Güvenlik gerekçesiyle bölge trafiğe kapatılırken, deniz polisi de hazır bekletildi. Törenin yapılacağı alanda sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu görüldü.

14.6 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edildi. Tünelle yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya inecek.

GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD dolarlık Avrasya Tüneli’ni tamamlayacak firmalar, tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Avrasya Tüneli geçiş ücretinde dolar kuru baz alınacak.Tünelden araç geçiş ücretleri açılış yılında tek yönde otomobiller için 4 Dolar artı KDV, minibüsler için ise 6 dolar artı KDV olacak. Araç geçiş ücreti alınacak olan Avrasya Tüneli’nde otomobil içindeki yolcular için her iki yönde de ücret ödenmeyecek. Başlangıçta 120 bin ile 130 bin aracın geçmesi beklenen Avrasya Tüneli’nin, iki gidiş ve iki geliş yolunda hem HGS hem OGS ile geçiş yapılabilecek. Ayrıca bir nakit gişesi bulunmayacak, araçtaki yolcular için ayrıca ödeme yapılmayacak.

HIZ SINIRI 70 KİLOMETRE

Avrasya Tüneli’nde hız sınırı 70 km olacak. Asya kıtasından giriş Harem Üsküdar tarafından olacak; Avrupa kıtasından giriş ise Çatladıkapı Fatih tarafından yapılacak.

DENİZİN 106 METRE ALTINDA 4,5G HİZMETİ VERİLECEK

Operatörler, İstanbul’un iki yakasını denizin 106 metre altından birleştiren Avrasya Tüneli‘nde mobil haberleşmenin 4,5G kalitesinde ve kesintisiz sağlanması için çalışmalarını tamamladı. Avrasya Tüneli, Yandex Navigasyon ve Haritalar‘a eklendi. İstanbul Boğazı’nın iki yakasını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, kullanıcılara sunulan rota alternatifleri arasında yer almaya başladı. Ekonomi güncel haberler

Borsagundem.com

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.