ALTIN 2.501,35
DOLAR 32,5010
EURO 34,5831
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Az Bulutlu

TESK’ten Kaçak Sigara uyarısı

23.12.2015
A+
A-
TESK’ten Kaçak Sigara uyarısı

ANKARA – Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken liderliğinde Antalya’da biraraya gelen Bakkal ve Bayiler Odası Başkanları, kaçak ürünler ile hız kesmeden mücadele etme kararı aldı. Milyarlarca lira ekonomik kayba neden olan ve organize suç örgütlerine finansman kaynağı oluşturan kaçak sigaraya karşı ortak akıl çerçevesinde yol haritası ve eylem planı oluşturuldu.


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken liderliğinde, kaçak ürünler ile mücadele kapsamında, Antalya’da, 150 Bakkal ve Bayiler Odası Başkanlarının katılımı ile bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayda, kaçak ürünler dolayısıyla oluşan zararlara dikkat çekilirken, önümüzdeki dönemde öne çıkabilecek çözüm önerileri ve yol haritası tartışıldı. Kaçak ürünler sebebiyle devletin ve esnafın milyarlarca lira zarara uğradığının altını çizen Palandöken; ülke ekonomisini ve kamu sağlığını tehdit eden, organize suç örgütlerine finansal kaynak oluşturan kaçak ürünler ve özellikle kaçak sigaraya karşı “ortak akıl ile hareket edilmesi gerektiği” konusunu vurguladı. Palandöken şunları söyledi: “Kararlılıkla yürütülen mücadele sonucunda yüzde 20’lerden, bu yıl yüzde 11,7’ye kadar gerileyen kaçak sigara seviyesi, maalesef tekrar yükselişe geçerek yüzde 13,3’e ulaştı. Bu artış esnafı korkutuyor. Kaçak sigaradaki yükseliş trendi, gelir kayıplarının tekrar gündeme gelmesi demek. Oysa kaçak sigara ile mücadele hız kesmeden devam etmeli. Zorlukları ve sıkıntıları beraber aşacağız. Ancak birlik içinde olursak bu mücadeleyi kazanabiliriz.”

Palandöken, çalıştay sonuç bildirgesine ilişkin olarak da şunları aktardı: “TESK olarak önümüzdeki dönemde; yetkililere, kaçak ve sahte ürünler nedeniyle oluşan ekonomik kayıplar ve vatandaşın karşı karşıya kalacağı risklerle ilgili bilgiler aktaracağız. Bakkallar ve Bayiler odalarımız, ülke genelindeki tüm valilik ve kolluk kuvvetleri ile iş birliği yapacaklar. Vatandaşların kaçak ve sahte ürünlerden kaçınmaları için poster, broşür, kamu spotu gibi araçlar vasıtasıyla farkındalık çalışmaları da devam edecek. Böylelikle kaçak ürün ihbar hattının daha aktif kullanımı sağlanmış olacak.”

Çalıştay sonucunda katılımcılar kaçak ürünler ile mücadeleye olan inançlarını gösteren bildirgeye de imzalarını atarak, kararlılıklarını gösterdiler.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.